המסלול לאנשים עיוורים ולקויי ראייה

מטרות המרכז ללימודי אמנויות הבמה הינן לפתח את יכולות העמידה מול קהל, יכולות ההבעה ופיתוח יכולות המשחק. כמו כן, יטופחו כלי היצירה, הכתיבה וההבעה הפיזית והוורבלית של הסטודנטים. הלימודים מועברים על ידי מורים מקצועיים במשחק, תנועה, פיתוח קול וכתיבה ומונגשים ומותאמים לצרכי הסטודנטים. כך הסטודנטים יוכלו לממש את הפוטנציאל שלהם בתנאים מאפשרים.

תכנית הלימודים נבנתה בשיתוף עם בית הספר לאמנויות הבמה בסמינר הקיבוצים:

 

סמסטר א' (נובמבר – פברואר) 

שיעור משחק

במסגרת שיעור משחק נפתח את יכולות העמידה על במה, תוך שכלול יכולות ההבעה הפיזיות. נלמד טכניקות של עבודה על דמות, מצב דרמטי, פעולה דרמטית וניישם את כל אלה בעבודה על מונולוג. נפתח גם את יכולות האלתור, יכולות התנועה והביטוי הפיזי לפעולה ולרצונות. בנוסף, נפתח את היצירתיות תוך מתן ביטוי אישי ומציאת השפה המשחקית האישית.

הסצנות והתנועה הפיזית מתוארת על ידי תיאור קולי.

שיעור תנועה

שיעור התנועה מבוסס על תרגילים ומשימות באילתור, כדי להכיר את היכולות הפיזיות שלנו, לקבל בטחון פיזי ולהינות מחופש בתנועה. נפתח את היכולת ההבעתית של הגוף והיכולת לספר סיפור עם הגוף. נעבוד על פיתוח מודעות לגוף הנע, המביע ונלמד איך להשתמש בגוף ככלי להבעה כשחקן על הבמה.

 

סמסטר ב' (מרץ – יוני) 

שיעור משחק

בסמסטר ב' לימודי המשחק יתמקדו בהעמקת הידע התאטרוני מבחינת תפיסת במה, סצנה, מיזנסצנה, עבודה על דיאלוגים. נקבל כלים נוספים לפיתוח דמות, מצב דרמטי ויחסים, נעבוד עם מקום וזמן, נתעמק בשימוש בדימוי בימתי ונעבוד בשיתוף עם פרטנרים.

בתום השנה יתקיים מופע על הבמה בנוכחות קהל.


שיעור פיתוח קול

בקורס נלמד להשתמש נכון בקול ונפתח את המנעד המוזיקלי והשירה כשחקנים, כאשר הדגש הינו על הפקת קול, תרגילי נשימה, לימוד עולם המוזיקה והשירה ולימוד טכניקות שונות של קול ושירה. במהלך הקורס נעבוד על שיר כביצוע קולי ומשחקי.

לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר ​
רוצים שנחזור אליכם?
השאירו פרטים וניצור עמכם קשר בהקדם